Mai 2010

Tilbake til siste

Blogg på havet

Musse og Rudolf's side

YouTube Channel

Kommenter på Blogg

Historikk:

April 2010

Mars 2010

Februar 2010

Januar 2010


Desember 2009

November 2009

Oktober 2009

September 2009

August 2009

Juli 2009

Juni 2009

Logg på havet arkiv

Elin og Mads

Lenker

ARC
Cruisers Forum
eSeaClear
Frivind
Furiaweb
Gran Seil
Grib.US
Heitmann Marin
KNS
Live Piracy Map
Lyngør Seilmakerverksted
Noonsite
Oslo Kystskipperskole
Passage Weather
Randvik Olsson
SB Båttilbehør
Seilas
Seiltur.no
Sorgenfri
Southern Cross
Yachting Scandinavia
Zagalo Yacht Consulting

Logg

 

25. Mai 2010, Ivaiva, Tahuata, Marquesas

Da vi nå sjelden har tilgang på internett, vil vi for store deler av
Stillehavet bare kunne blogge via satellitt på "Logg på Havet". Så snart
vi får mulighet, kanskje ikke før Tahiti, vil vi kunne oppdatere sidene
våre med tekst og bilder. Klikk på linken og følg med oss gjennom
Stillehavperlene... Les mer

Ivaiva Fransk Polynesia

Endelig, en bukt bare for oss! Ivaiva, Tahuata

20. Mai 2010 - Hiva Oa, Marquesas, Fransk Polynesia

Fakta om Fransk Polynesia:

Etter å ha ankret opp i bukten utenfor moloen i Atuona (det var helt fullt innenfor), var vi såpass slitne at 17. mai middagen ble erstattet med popkorn og øl. Det ble en tidlig kveld, og vi så frem til en hel natt i ordentlig køye. Det var imidlertid så mye svell, at vi stadig våknet og trodde vi fortsatt var på havet.

Dagen etter fant vi heldigvis en plass innenfor moloen. Alle båtene inne i moloen lå med hekk-anker i tillegg til hovedanker for å holde baugen mot dønningene, og vi fikk etter mye om og men lagt oss til vi også. Havnen er ikke spesielt koselig, og vannet innbyr ikke til bading. Men dette er en av de to mulige innsjekkingsøyene på Marquesas, og det er også en av de få øyene med gode provianterings-muligheter.

Etter at vi hadde forsikret oss om at båten lå trygt, dro vi inn til byen ( ½ times gange) for å sjekke oss inn på Gentdarmeriet. I motsetning til hva guide bøkene sier, var dette en veldig enkel og grei affære. Byen Atuona er liten og kjempekoselig, og menneskene veldig hyggelige. Etter Gendarmeriet, fant vi en minibank, og sikret oss litt lokal valuta. Det er Coloniale Franc Pacifique (CFP) som er valutaen i hele Fransk Polynesia. Store flotte sedler, med bilder av vakre polynesiske kvinner og natur.


Så fant vi en liten koselig snack-bar, malt i glorete farger, og pyntet med blomsterkranser. Her vikk vi fransk frokost med omelett, baguette og kaffe. Endelig er vi også kommet til et sted hvor vi kan noen gloser av språket. Her snakker nemlig alle fransk i tillegg til marquesisk, og mange snakker også engelsk.

Kvelden hadde vi tenkt å bruke til å oppdatere oss både med nyheter, blogg og facebook, - men det er ikke bra nok dekning her vi ligger, - så det ble med tanken og flere timers mislykket surr…
(Denne bloggen ble oppdatert på postkontorets net-cafe i Atuona fredag morgen…)

Onsdag hadde vi ordnet en dagstur på sightseeing med sjåfør. Marijo er en oppegående dame, som tilbyr guidet tur rund på øya, taxitjenester og klesvask.
Vi kjørte over fjellet mot nordøst siden av øya, gjennom et utrolig frodig landskap. Underveis stoppet vi og besøkte ”Smiling Tiki”, og plukket og spiste mangoer. Alt vokser villig i denne naturen, og om plantene eller trærne ikke har nydelige blomster, bærer de isteden saftige frukter. Mango, papaya, sitroner, grapefrukt, carambole, vanilje, kokosnøtter, bananer og mandariner for å nevne noen. Og over alt løper husdyr som kuer, geiter, hester og høns fritt.

Vi besøkte en lokal bondefamilie i fjellene, og det er noe forpliktende ved å komme hjem til folk og hilse på hele familien slik. Før vi viste ordet av det, hadde vi kjøpt en hel stokk bananer, 11 kg grapefrukt, syltede sitroner, bananeddik og tørkede bananer… ha,ha, - men vi er ganske stolte av å ha en bananstokk hengene i cockpiten (ja da, vi vet at de alle kommer til å bli modne på samme dag).

Ved veis ende bokstavelig talt, kom vi til den hellige plassen med de berømte Tikiene. Hovedattraksjonen er ”Big Tiki”, og det er fasinerende å tenke på at disse figurene er hugget for hånd med begrensede redskaper…

Etter dette stoppet vi på en annen gård, hvor vi ble servert en herlig lunsj med Poisson Cru (citrus kokt fisk, med finhakkede grønnsaker, og kokosmelk), geit og svinekjøtt med ris, og masse deilig tilbehør. Elin hadde litt problemer med geitekjøttet, etter å ha blitt venn med en nyfødt geitekilling som sto bundet utenfor kjøkkenet.

På vei tilbake mot Atuona, nøt vi det flotte landskapet, med de stupbratte fjellene og de grønne dalene i kontrast til det blå havet. Marijo ville at vi skulle ta en avstikker for å se en spesiell dal på hjemveien. Denne dalen strekker seg flere kilometer nedover fra høylandet, og ender i Baie de Hanatekuua ved kysten, - og er en oase av vakre planter, pene og velstelte hager, og smilende vakre polynesiere. Litt av en dag, og vi var helt skutt da vi på ettermiddagen var tilbake i båten.

Torsdagen har vi proviantert (til priser som hos Jacob’s), hentet vann og diesel i kanner, og vasket skuta. I morgen seiler vi den korte turen til naboøya Tahuata ca. 10 nm sørover. Her skal det være flere ankringsmuligheter med stille klart vann, og selvsagt… lange hvite strender. Da skal vi nok finne roen for noen dager…

Siden det er langt mellom de gode nettforbindelsene, regner vi med at vi kommer til å bruke ”Blogg på Havet” mye av tiden. Det er ikke mulig å legge ved så mye bilder på denne, men det får vi heller ta igjen senere. E-post adresse vi treffes på er da som mads@sygobeyond.no, hvis man ikke vil kommentere via bloggen.

Til toppen