Lenker

ARC
Cruisers Forum
eSeaClear
Frivind
Furiaweb
Gran Seil
Grib.US
Heitmann Marin
KNS
Live Piracy Map
Lyngør Seilmakerverksted
Noonsite
Oslo Kystskipperskole
Passage Weather
Randvik Olsson
SB Båttilbehør
Seilas
Seiltur.no
Sorgenfri
Southern Cross
Yachting Scandinavia
Zagalo Yacht Consulting

Mannskap på S/Y Go Beyond

 

 

Det Indiske Hav, juli - desember 2011


Rune Stubberud

Det er nå åtte år siden Mads ansatte meg på Høvik og i juli skal jeg mønstre på igjen. Jeg fikk tilbud om å bli med deler av den lange seilasen hjem fra Australia, men klarte ikke å tenke seriøst på det uten hjelp av kjæreste og familie. Etter noen dager med mange tanker og sommerfugler i magen ble valget enkelt. Denne sjansen kunne jeg ikke la gå fra meg og nå er det virkelighet. Jeg sender flyttelasset i en container og avslutter 3 års studie i Sydney med å krysse det Indiske Hav. Jeg var på min første seilfeire i en Fenix 28 før jeg kunne gå og har satt sjøbein hver sommer siden den gang. Av lengre distanser har jeg seilt fra Nord-vest Frankrike til Oslo en kald og vindfull senvinter, en erfaring jeg håper kan komme til nytte på denne turen. Nå gleder jeg meg vanvittig til å sette seil med Go Beyond.


Johanna Davidsson

Under hösten 2010 hade jag myror i byxan och ville ut på äventyr och fick genom en vän till en vän nys om Elin och Mads segeläventyr. Jag kontaktade dem och fick svar att de skulle höra av sig när det närmade sig. Ett knappt halvår senare undrade de om jag ville bli med. Trots att jag har påbörjat studier kan jag inte säga nej till en sån här chans! Mina seglings meriter är inte att skryta med. Jag är uppvuxen i svenska inlandet utan hav i sikte. Men jag har alltid tagit chansen att bli med på segeltur när tillfälle funnits som på franska rivieran och i Airlie Beach i Australien. Sommaren 2008 spenderade jag i en kajak och paddlade runt svenska och finska kusten. Så skulle vi bli tvungna till att paddla så kanske jag har lite erfarenhet, men hoppas på vind! Jag ser riktigt mycket fram emot att träffa Elin, Mads och Rune och att få komma ut på öppet hav!

 

Atlanterhavet, november - desember 2009


Lars Dessen

Fetter Mads fortalte om sine planer for en stund siden og da ymtet vel jeg frempå om at det kunne jo være morsomt hvis de trengte mannskap en gang. Stor var gleden da Mads ringte og tilbød en plass ombord på overfarten Kanariøyene til Karibien. Etter en avklaring med arbeidsgiver og familie tro jeg til. En sånn sjanse kommer ikke ofte forbi! Har seilt en del opp gjennom tidene og krysset Atlantern en gang tidligere og håper den erfaringen skal kunne komme til nytte igjen. Det at dette er en regatta (ARC) også gjøre det jo ekstra spennende. Nå gleder jeg meg sinnsykt! Jeg tror vi blir et supert team.


Anne Berggraf

Det begynte med en spøk før jul da Elin og Mads sa at de trengte mannskap på flere av strekkene på vei jorden rundt. Jeg meldte meg på Atlanteroverfarten, mest som fleip. Men de svarte meg seriøst: Ja, det hadde vært hyggelig! Jeg seilte mye da jeg var liten, da min far var en pasjonert seiler, og somrene ble tilbrakt i først en Vega, senere en Ballad. Da jeg skjønte at Elin og Mads var seriøse, ble jeg også tvunget til å tenke seriøst over om jeg faktisk skulle gripe sjansen. Nå har jeg enveis billett til Gran Canaria 20. november 2009, og enkelbillett fra St. Lucia til London 20. desember 2009. Etter en flott tur på fjorden med SY Go Beyond gleder jeg meg enda mer. Det blir fantastisk å få være med å krysse et verdenshav med gode venner. - OK, gruer meg litt også....


Nord-Spania, august 2009


Familien Hjerholm

Yes! Vi skal være med!
Karsten, Edvard og jeg (Ingjo) mønstrer på i Nord-Spania etter en ukes opphold i Sør-Spania. Vi sender ungdommen hjem, og tar med oss yngstemann, Edvard, for en uke med seiling.(Elin er jo fadderen hans + at han seiler i Bundefjorden seilforening + at han er ganske så sjef over gummibåten om bord i Go Beyond.) Karsten var med fra Frankrike da båten ble seilt til Drøbak. Han har seilt litt i årenes løp. Min seilererfaring er fra ungdomstiden med ei lita Killing, ellers fint lite...Vi hadde en deilig helgetur i fjor sommer sammen med Elin og Mads. En herlig båt vi alle gleder oss til oppleve mer av! Nå blir ikke avskjeden så tøff når vi vet vi skal seile med Elin og Mads i august....eller, vi bare utsetter den....

 

Biscaya, August 2009


Ada og Henrik

Vi er to glade meteorologistudenter fra Oslo
som møtte Mads på forelesning om vær og vind der de straks fant en god tone.
Henrik er en ramsalt seiler som har seilt på de fleste hav og Ada har seilt litt med bestemor...
Et så erfarent mannskap ville Mads gjerne ha med, og vi hoppet entusiastisk ombord i Dunkerque. Det ble 700nm i alt fra ruskevær og motstrøm, til solskinn og delfiner. Med oppvartningen man får ombord i denne skuta anbefaler vi dette til alle og enhver. Tusen takk for at vi fikk være med og god tur videre!

 

Kristiansand - Kielkanalen, juli 2009

Fredrik og Liv Brynhild

Broder Fredrik og Mads lærte begge å seile

på Per Skjønnbergs seilskole ved Høvikodden. Første båten var en Flipper, og senere kjøpte Fredrik sin egen Laser.

Siden har han vært sjøspeider og seilt mye i Oslo-fjorden og Skagerak. Fredrik er sporty og glad i naturen og har truffet sin Liv Brynhild gjennom kajakpadling. Trondheimsfjorden gir dem mange muligheter til å få prøvet sineferdigheter i rå og vakker natur.

 

Fast Mannskap 2010-2012

Mads Dessen, Skipper

Jeg har alltid elsket havet! Oppveksten ved sjøen på Høvik, gav mange muligheter til å dyrke aktiviteter ved vannet. Seiling, vannski og dykking var noen av disse. Etter gymnaset var jeg et halvt år som Utility Man ombord på M/S Vistafjord og fikk seile i Europa, Middelhavet, Svartehavet og Det Indiske Hav. Så var det militrtjeneste i Marinen som dykker på K/V Andenæs. Etter Marinen var det ut igjen et halvt år på M/S Sagafjord som Lettmatros. Denne gangen fikk jeg sett Karibien, og Stillehavet med Canada, Alaska, Hawaii, Japan og Fjerne Østen. Fra denne perioden i mitt liv har jordomseiling med egen båt vært en drøm jeg har ønsket å realisere.

Elin Dessen, Matros

Hver sommer siden jeg var liten har jeg tilbragt med familien i Risørs skjærgård. Jeg er derfor ikke ukjent med havet og sjøen, - men hadde ikke vært ombord i mange seilbåter før vi fikk Go Beyond. Jeg lovet Mads når vi traff hverandre at jeg skulle bli med å seile rundt jorden en gang. At det skulle bli alvor av den drømmen hadde jeg vel ikke trodd... Jeg fikk prøvet meg på en langtur i fjor sommer da vi seilte til Bornholm, og det var kjempegøy! Ble ikke sjøsyk heller. Er veldig spent på de lange overfartene, og er glad for at vi har med venner som mannskap på de vannskelige etappene.

Rudolf, Lettmatros

Rudolf er en svært skjelden Afrikansk (!) saltvannskrokodille, som på mystisk vis kom til Norge med en bananbåt som liten. Nå skal han væremed S/Y Go Beyond på jordomseiling, og gleder seg til å treffe fjerne slektninger i Australia og familien sin i Afrika. Når han kommer hjem til Norge om tre år skal han bo hos Edvard på Nordstrand. Dette gleder begge seg til, - og de gleder seg også til å treffes i Spania snart!

Musse, Skipskatt

Musse er en litt "gæern" skipskatt, som har seilt så lenge hun kan huske. Nå skal hun bare en siste reis med S/Y Go Beyond før hun flytter til Strand, hvor hun skal bo hos Enja. Musse finner på mye rart, og har mange skipskattvenner rundt omkring i verden. Hun er også svak for saltvannskrokodiller, og har allerede et godt øye til Rudolf! Vi gleder oss til å fortelle om hva disse to opplever underveis!