Mars 2010

Tilbake til siste

Blogg på havet

Musse og Rudolf's side

YouTube Channel

Historikk:

Februar 2010

Januar 2010


Desember 2009

November 2009

Oktober 2009

September 2009

August 2009

Juli 2009

Juni 2009

Logg på havet arkiv

Elin og Mads

Lenker

ARC
Cruisers Forum
eSeaClear
Frivind
Furiaweb
Gran Seil
Grib.US
Heitmann Marin
KNS
Live Piracy Map
Lyngør Seilmakerverksted
Noonsite
Oslo Kystskipperskole
Passage Weather
Randvik Olsson
SB Båttilbehør
Seilas
Seiltur.no
Sorgenfri
Southern Cross
Yachting Scandinavia
Zagalo Yacht Consulting

Logg

 

 

26. Mars 2010, Cristobal, Panama

Endelig har vi fått bekreftet transit gjennom kanalen. 18.00 i morgen går vi inn i den første slusen opp mot Gatun Lake. Gleder oss til dette lille eventyret...

Vi har benyttet tiden her i Shelter Bay til å gjøre unna kjedelige men nødvendige ting som selvangivelser og regnskap. Vi blir jo borte fra "sivilisasjonen" over 1/2 år når vi går ut i Stillehavet, så alt må være ordnet av slikt.

Vi fikk handlet inn mye proviant i Colon, men trenger ytterligere en del varer som vi håper å finne i Panama City. Øverst på ønskelisten står grovt mel til brødbaking!

Det er ikke mange områder i Colon som er anbefalt som trygge for turister, men vi tok en tur til Free Zone, som er en bydel med tax-free butikker. Det var ikke overvettes spennende, men utstillingsdukkene var noe for seg :-)

Vi kommer tilbake med oppdatering for kanaltransiten vel over på andre siden.

   Free Zone, Colon

22. Mars 2010, Cristobal, Panama

Etter 3 uker "utaskjærs" var det herlig å komme inn i en havn igjen! Ikke for det , San Blas har vært helt utrolig spennende og flott, - men vi begynte å mangle livsviktige ting som øl, vann, brus, pålegg og kontakt med omverden. Vel, det siste er ikke helt riktig, for vi har fått masse bloggkommentarer og e-post! Tusen takk til alle som følger oss og oppmuntrer oss i hverdagen:-) Fortsett med det... Men det er fint å kunne oppdatere seg litt på nettet om hva som rører seg hjemme!

Nå ligger vi altså i Shelter Bay, som er en flott havn på innsiden av moloen i Cristobal. Rett utenfor marinaen, ligger 10-talls store skip som venter på å passere Pannamakanalen, akkurat som oss. De fleste i marinaen her skal også gjennom kanalen, - eller de har akkurat kommet fra Stillehavssiden og skal sørover til San Blas eller nordover til Costa Rica.

En uheldig Kanadier som har seilt rund jorden fra Vancouver, og bare skulle gjennom kanalen før han nesten er hjemme, - gikk på grunn rett utenfor marinaen da han prøvet å gå inn midt på natten samme dag som vi kom!

Disse farvann er noen av de farligste å seile på natten pga sine mange grunne områder med små og store rev og skjær. Kartene er absolutt ikke til å stole på, da de i mange områder bygger på data fra før 2. verdenskrig! Vi fikk akkurat høre fra våre nye norske venner, som vi traff siste dagene i San Blas, at de også hadde en kjempe nifs opplevelse siste natten da Ken skulle seile dem til en kystby ikke langt herfra. De seilte om natten (dvs Ken seilte mens våre venner sov), og ble plutselig vekket av et brak da båten gikk på et rev - rett utenfor Isla Lintos der vi intetanende lå og sov. Ken hadde ikke VHF som virket, eller nødraketter som fungerte, - men heldigvis ble båten liggende på grunn og alle reddet seg i land utpå på morgenkvisten. De er nå kommet hele og trygge frem til Panama City. Stakkars Ken har kanskje mistet alt han eier hvis båten ikke står til å berge... Moralen er: Ikke seil denne kysten om natten eller i dårlig sikt med mindre du har godt nok utstyr og gode kart om bord! Eric Bauhaus' "The Panama Cruising Guide" er et must er nede.

Nå er alle formaliteter ivaretatt av våre superhyggelige agenter hos Wilhelmsen/Barwil Agencies, Roy og Angel, og vi venter på klarsignal for når vi skal gå inn i kanalen. Sansynligvis blir det onsdag ettermiddag, med ovenatting på Gatun Lake, og ut på andre siden torsdag formiddag.

I morgen skal vi inn til Colon for å proviantere litt for Stillehavet, mens Jesus og hans crew skal vaske og polere båten!

Gleder oss skikkelig, og kommer med bilder og rapport når vi er i Stillehavet!

02. Mars 2010, Oranjestad, Aruba

Takk for oss Aruba!

Vi har hverken spilt bort penger på de mange Casinoene her, eller gått oss vill i jungelen av gull- og diamantutsalg i Oranjestad.  Men vi har hatt en perfekt ferie med gode venner hjemmefra...

Nå må vi tilbake til vår hverdag, - fortsette å følge solen mot vest... Vi seiler i løpet av formiddagen, med kurs for Cartagena. Kanskje stopper vi der, eller kanskje seiler vi videre mot San Blas og Panama. Været og havet er med og bestemmer.

Som vanlig vil vi rapportere daglig på bloggen når vi er på havet eller for anker uten nett. Og som vanlig håper vi å høre fra dere... her>

  

   "See you later Alligator! When, - I don't know Flamingo"

Til toppen