Lenker

ARC
Cruisers Forum
eSeaClear
Frivind
Furiaweb
Gran Seil
Grib.US
Heitmann Marin
KNS
Live Piracy Map
Lyngør Seilmakerverksted
Noonsite
Oslo Kystskipperskole
Passage Weather
Randvik Olsson
SB Båttilbehør
Seilas
Seiltur.no
Sorgenfri
Southern Cross
Yachting Scandinavia
Zagalo Yacht Consulting

Drømmen

 

Det kan virke som vi er mange som en gang har drømt om å seile rundt jorden med egen båt. Folk jeg snakker med kan typisk si "det er jo det alle drømmer om, men som nesten ingen gjør".

For meg kom drømmen først med min interesse for dykking, da jeg leste Jacques-Yves Cousteaus bøker med spennende beretninger og bilder fra alle verdens hav. Senere mønstret jeg som sjømann, og seilte med cruiseskipene Sagafjord og Vistafjord til Karibien, Canada, Alaska, Stillehavet, Østen, det Indiske hav, Middelhavet og Europa. Alt på et år! Innen jeg var 22 hadde jeg bestemt meg for før eller siden å seile rundt jorden med egen båt.

Før vi ble gift lovet Elin at hun ville være med når det ble aktuelt!

Strand

De siste 25 årene har barn, familie og jobb gjort at drømmen har ligget langt bak i hodet. Men vi har alltid prioritert å reise til eksotiske steder og fjerne himmelstrøk når vi har hatt anledning.

De siste årene har drømmen våknet til liv igjen. Så kom muligheten! Voksne barn, spreke foreldre, salg av vårt firma gjennom 20 år; plutselig hadde vi frihet til å realisere drømmen!

Når endelig sjansen var der, var det viktig å bestemme seg. Jeg tror det er vanskelig å komme av gårde hvis man nøler med å ta de drastiske avgjørelsene, - som å si opp jobb, utruste båt, og ikke minst: fortelle alle at du skal reise. Siden vi bestemte oss for å gjøre denne reisen har vi mange ganger tenkt at dette er galskap forbeholdt spesielle mennesker, - men vi har holdt fast ved planen og nå har vi kastet loss.

Drømmen har blitt virkelighet, og blir vår hverdag de neste tre årene - det er nesten utrolig at vi er i gang...

Jorden rundt på tre år

Vi seilte med S/Y GO BEYOND fra Høvik 25. juni 2009 og har planlagt å bruke tre år på å forsere Atlanterhavet, Stillehavet og det Indiske hav.

Med denne hjemmesiden vil vi dele våre erfaringer og opplevelser før og under vår jordomseiling.

Vi skriver for vår egen del som en dagbok for prosjektet, for familie og våre venner, og for alle som måtte være interessert.

Kan hende får vi litt tid til å beskrive livet om bord, steder vi besøker og menneskene vi treffer underveis. Dette vil du i tilfelle finne i vår logg på denne siden.

På våre sider vil du også finne litt informasjon om bl.a. båten, forberedelser, reiserute og posisjon.

Da kommunikasjon til havs er begrenset, har vi ikke som intensjon å oppdatere

sidene daglig, - men heller som det passer seg etterhvert.

Vi er selvsagt glade for alle tilbake-meldinger, og vil gjerne høre fra dere via e-post og Twitter!

  Elin og Mads, Juni 2009